Lezen is prijsloos

Voor de zoveelste keer lees ik dat er weer een bibliotheek word gesloten. Het word te duur ze in leven te houden. De plek waar ik mijn jeugd grotendeels spendeerde en mee naar huis nam elke week weer moet ruimte maken voor andere dingen omdat het teveel kost.

Ik aai even zachtjes over het boek wat voor me ligt. Ik kan me niet voorstellen dat het er niet meer zou zijn. De geur, het omslaan van een bladzijde en het urenlang lezen omdat ik vast zit in het verhaal, korte nachtjes maak omdat ik nog net even 1 hoofdstuk wilde afmaken.

Wanneer ik dan naar de boeken kijk die Booktastic nu al rijk is realiseer ik me dat ik heus niet de enige zal zijn die nog zweert bij een echt boek. Tastbaar, waardevol en boordevol informatie.

Als ze dadelijk op reis gaan, keer op keer weer hoop ik dat ze telkens een impressie achter laten. Een glimlach of een traan. En elke keer als ze op de schap terugkeren op hun eigen plekje gevuld zijn met nog meer liefde als dat ze nu al hebben. Want dat is wat een boek doet.

Liefs Nienke

Dit vind je misschien ook leuk...