Karma of gewoon mazzel??

Zo trots en zo dankbaar dat de teller al op 1000 euro stond. De bakfiets begon al vorm te krijgen, in mijn gedachten kon het al, wel zelf trappen. Even doorzetten dus want met mijn lichaam is een beetje electro een must.

Net toen ik dacht dat het afremde, het stil kwam te staan werd ik gek getagd op Facebook.

De fiets van mijn dromen stond gewoon op marktplaats. De marktplaats van Texel welteverstaan. Texel het eiland waar we dierbare vrienden hebben, meerdere keren per jaar een bezoekje aan brengen voor de broodnodige rust. De wind, de zee het strand. Meer heb ik niet nodig.

Binnen budget snel een bod uitgebracht, vrienden aldaar waren zo lief meteen even te gaan kijken!! Ze troffen een bakfiets aan in “knappe” conditie (iets met komt uit Twente) en na mijn kant van het verhaal te hebben verteld mocht ik de fiets tegen de vraagprijs over nemen! 

Ik wilde de knoop snel doorhakken maar deze meneer  was zo vriendelijk dat hij me er nog een nachtje over liet slapen. Slapen deed ik dromend over de fiets!

De volgende ochtend fris en fruitig werd de deal beklonken. Ik deed een klein dansje in de kamer toen bij wijze van donatie ik nog wat minder betaalde dan was afgesproken.

Mij Twentse maat, inmiddels import Texelaar, ik geloof niet dat hij ooit nog vrijwillig vertrekt, pikte de fiets op, nam een lekker pilsje mee voor de gulle gever, fietste op half lege banden naar huis. ( ik ben hem nog een grote bak haribo schuldig) waar de fiets zijn laatste nachtje op Texel doorbracht.

En nu zul je denken: Nienke, word wakker…… je hebt zojuist een bakfiets gekocht, op Texel…. Hoe krijg je die in Milsbeek??????

Karma: mijn mamsie en haar man waren daar…. Can you believe this…. (Ik nog steeds niet) 

Een paar dagjes uitwaaien even weg met een vriend die wel een handje kon gebruiken en met een grote bus waar ik wel 3 bakfietsen in kon stoppen!!!

Zoals mijn oma altijd zegt al het goede komt van boven. En zoals mam altijd zegt je krijgt wat je verdient. 2 hele wijze dames.

Ze hebben gelijk, helemaal uit het uiterste noordelijke puntje van ons land. Op het Ibiza van het noorden daar kwam wat goeds vanaf!! 

Of ik het verdiende laat ik in de midden.

Ik heb al wat rondjes gefietst, pijn in mijn kaken van het lachen, en wat ben ik blij met alle lieve mensen van goud die een bijdrage gaven om mijn droom te verwezenlijken. Jullie krijgen een speciaal plekje… 

Vullen met boeken is het enige wat nog ontbreekt, en wie weet sta ik dan binnenkort bij jou op de stoep. Met mijn droom, een bakfiets vol met boeken!! Want lezen is voor iedereen ongeacht je beperking of de grootte van je portemonnee.

Liefs Nienke

Dit vind je misschien ook leuk...